Коронавірус у Криму: 413 осіб під наглядом. Аксенов збирається надягти на всіх електронні браслети

Новини

Кількість громадян, які перебувають у Криму під наглядом через ситуацію з коронавірусом, за добу збільшилася майже на 100 осіб.

Про це в ході щоденного доповіді про заходи щодо запобігання поширенню коронавирусной інфекції повідомив «міністр охорони здоров’я» Криму Ігор Чемоданов, пише Кримінформ.

«У нас практично з учорашнього дня кількість збільшилася за динамічними спостереженнями практично на 100 чоловік за добу, по кожному працюємо. На сьогоднішній день в цілому вже за динамічними спостереженнями по Криму у нас 413 чоловік. І в умовах стаціонару у нас знаходиться 35 осіб. Вчора на кордоні ми у трьох людей взяли аналізи і у двох в аеропорту».

Стан першой людини, яка заразилася коронавірусом, зараз задовільний. «Стан його практично задовільний, він не температурить, кашлю немає, сатурація в межах норми. У зв’язку з цим ніяких побоювань з приводу його здоров’я ми не бачимо», – сказав Чемоданов.

«Глава» Криму доручив строго стежити за оперативною ізоляцією громадян, які перебувають в групі ризику через контакти з інфікованими коронавірусом. Сергій Аксенов навіть запропонував використовувати електронні браслети для самих безвідповідальних. 

«У разі виявлення та підтвердження коронавируса, відповідно, тут же має бути ізольовано досить велика кількість людей. Якщо ми не робитимемо такі драконівські, оперативні заходи, ми ситуацію не зупинимо. І це не жарти, які не прохання – це пряма вимога законодавства. Якщо будуть виявлятися випадки, що ті, хто під підозрою вештаються по місту, аж до того, щоб електронні браслети як в УФСІН (Федеральна служба виконання покарань) надягали, щоб можна було контролювати, що вони вдома сидять. Я без жартів кажу».

  • Перший випадок захворювання коронавірусів підтвердили в окупованому Криму: хворий при перетині кордону не повідомив інформацію про перебування в країнах, неблагополучних по коронавірусу. Станом на 19 березня кримське управління Роскомнадзора повідомляло, що в медорганізаціі півострова перебувало 18 осіб «з ознаками респіраторної вірусної інфекції, які прибули з неблагополучних країн».