Очільник МОЗ Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану

Новини
Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець Фото: moz.gov.ua

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану для протидії поширення коронавірусу COVID-19 в країні.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«Я говорив про це ще з першого дня своєї роботи в уряді. Це треба було робити з самого початку. Якби це вдалося, то такого поширення, яке зараз геометрично розвивається, не було б», – сказав Ємець.

За його словами, для ефективної боротьби з поширенням коронавірусу в Україні всі українці повинні зайняти свідому позицію, мінімізувати контакти з іншими, дотримуватися правил гігієни, а також виконувати поради МОЗу.

За даними Центру громадського здоров’я, на станом на 22:30 22 березня в Україні є 73 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу виявлено 26 нових випадків.

Наразі коронавірусну хворобу виявлено:

Дніпропетровська область – 2;
Донецька область – 1;
Житомирська область – 2 (1 летальний);
Івано-Франківська область – 5 (1 летальний), з яких 3 за останню добу;
Київ – 29 (з них 20 виявлено за останню добу);
Київська область – 5, з яких 1 за останню добу;
Львівська область – 2, з яких 1 за останню добу;
Тернопільська область – 1;
Чернівецька область – 25 (1 летальний);
Черкаська – 1 підтверджений за останню добу.

Нагадаємо:

  • За даними ЗМІ, на вівторок, 24 березня, планується позачергове засідання Верховної Ради, на якому буде поставлено на голосування президентський указ про введення надзвичайного стану в Україні для протидії поширення коронавірусу.
  • 22 березня спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що Верховна Рада готується до позачергового засідання, депутати напрацьовують ряд законопроєктів.