В Києві громадський транспорт перейшов на роботу в обмеженому режимі за спецквитками

Новини
Фото: Facebook Mykola Povoroznyk

В Києві громадський транспорт з 23 березня перейшов на роботу в обмеженому режимі і забезпечує перевезення на роботу виключно працівників сфер критичної інфраструктури міста та журналістів, які мають відповідні спецквитки.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

«У нинішній ситуації громадський транспорт має забезпечити перевезення на роботу виключно працівників сфер критичної інфраструктури міста. А саме тих, хто працюють у лікарнях, у правоохоронних органах, у продовольчих магазинах і аптеках, рятувальників, фахівців, які забезпечують функціонування житлово-комунального господарства міста», – написав Поворозник.

Він додав, що усі інші кияни, яким справді треба на роботу чи в гостро необхідних справах, можуть пересуватись містом приватним транспортом, таксі, чи транспортом, організованим установою чи підприємством, де людина працює. Рух такого транспорту містом не обмежується.

«Щоб забезпечити своїх працівників спецквитками, керівники таких підприємств мають звернутися до профільних департаментів КМДА (Департамент охорони здоров’я, Департамент житлово-комунальної інфраструктури, Департамент промисловості та розвитку підприємництва) або до Управління з питань цивільного захисту, чи за місцем розташування – до районних в м. Києві державних адміністрацій», – зазначив заступник голови КМДА.

Фото: Facebook Київська міська державна адміністрація – КМДА

За його словами, департаменти, Управління та РДА, а також органи державної влади, місцевого самоврядування, в тому числі за зверненнями керівників підприємств, установ, організацій, що забезпечують життєдіяльність країни та міста Києва, сформують пропозиції щодо необхідної кількості спеціальних квитків та передадуть їх до Департаменту транспортної інфраструктури, який забезпечить видачу спеціальних квитків підприємствам.

«Задля запобігання будь-яких маніпуляцій, повідомляю, що проїзд у громадському транспорті, що перевозитиме тільки окремі категорії пасажирів, здійснюватиметься не безкоштовно. Тобто, пасажири зі спецперепустками, користуючись громадським транспортом за визначеними маршрутами, зможуть придбати квиток, скористатися проїздним, карткою киянина або Kyiv Smart Card», – вказав Поворозник.

На сайті КМДА опублікована схема руху міського громадського наземного транспорту для окремих категорій пасажирів за окремо визначеними маршрутами у період дії протиепідемічних обмежень, яку можна подивитись за посиланням.

В свою чергу, начальниця управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА Катерина Баранова повідомила у Facebook, що отримати спецквитки на поїздки у громадському транспорті столиці можуть і журналісти. Для цього редакції ЗМІ мають подати відповідні заявки до пресслужби КМДА.

Нагадаємо:

  • 21 березня мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 23 березня в столиці зупинять рух громадського пасажирського транспорту. За словами міського голови, громадський транспорт столиці перевозитиме тільки працівників підприємств, «що забезпечують критично важливі сфери життя міста».