У Криму закрили на карантин навчальні заклади, але дитсадки залишили працювати

Новини
Фото: Facebook Сергей Аксенов

В окупованому Криму для запобігання поширенню коронавірусної інфекції закрили на карантин до 12 квітня і перевели на дистанційне навчання всі навчальні заклади півострова, але залишили працювати дитячі садки.

Відповідний указ підписав так званий «глава Криму» Сергій Аксенов.

«Тимчасово, з 23 березня по 12 квітня 2020 року включно … призупинити відвідування учнями освітніх організацій. Перевести учнів освітніх організацій на реалізацію освітніх програм початкової загальної, основної загальної, середньої загальної освіти (після завершення канікулярного періоду), додаткової освіти дітей і дорослих, середньої професійної освіти, вищої освіти із застосуванням електронного навчання і дистанційних освітніх технологій», – йдеться в указі.

Разом з тим, за заявою батьків у школах можуть організувати роботу чергових груп для учнів 1-4 класів чисельністю не більше 12 осіб.

«Забезпечити функціонування дошкільних освітніх організацій в штатному режимі. Батьки самостійно приймають рішення про відвідування дитиною дошкільної освітньої організації», – наголошується в указі.

Нагадаємо:

  • 21 березня в окупованому Криму підтвердили перший випадок захворювання коронавірусом: хворий при перетині адмінкордону з півостровом і Херсонською областю не повідомив інформацію про перебування у Франції.
  • Станом на 23 березня в окупованому Криму кількість громадян, які перебувають під медичним наглядом через коронавірус, за добу збільшилася майже вдвічі – з 413 до 754 осіб.