ЗНО цього року обов’язково відбудеться, коронавірус не перешкодить – Міносвіти

Новини
Фото: Facebook Український центр оцінювання якості освіти

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2020 році обов’язково відбудеться, коронавірус не перешкодить його проведенню. Міністерство освіти і науки України відпрацьовує кілька сценаріїв проведення ЗНО.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний на своїй сторінці у Facebook.

«Цьогорічне ЗНО обов’язково відбудеться, його ніхто не скасовує. МОН та Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) відпрацьовують кілька сценаріїв проведення ЗНО, ЄВІ, ЄФВВ за різних варіантів розгортання подій. Нагадую, що ЗНО – це логістично одна з найбільш масштабних операцій в країні, тому ми ретельно продумуємо кожну її складову», – написав Стадний.

Він зазначив, що вже цього тижня міністерство повідомить деталі проведення вступної кампанії та зовнішнього незалежного оцінювання.

«Тому, так, випускниці та випускники, потрібно готуватися до ЗНО. А ще не забувайте про шкільну програму», – додав заступник міністра.

В свою чергу УЦОЯО нагадує, що 24 березня – останній день відправлення реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Дату подання документів визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті. Документи, надіслані після 24 березня, опрацьовуватися не будуть.

За інформацією Центру, станом на 24 березня для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні і державній підсумковій атестації зареєстровано 362 723 особи, які обрали 1 179 842 тестування. Регіональні центри якості освіти уже опрацювали 98,45% отриманих комплектів реєстраційних документів.

Нагадаємо:

  • 3 січня в Україні почалася реєстрація для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) 2020 року.