Російська дезінформація в Криму несе загрозу під час пандемії – посольство США

Новини
Фото: РИА Новости, Александр Полегенько

Дезінформація з боку РФ, а також перешкоджання доступу незалежних спостерігачів в окупований Крим і на окуповані частини Донбасу, несе загрозу під час COVID-19.

Таку заяву зробило посольство США в Україні.

«Як сказав президент Зеленський у своєму зверненні 1 квітня, ми не повинні забувати про війну, яку веде Росія на сході України. Агресія Росії, в тому числі в Криму, вже принесла тисячі жертв і зруйнувала життя мільйонів. Ми закликаємо Росію і її прихильників негайно звільнити всіх українських політичних в’язнів і сприяти наданню гуманітарної допомоги і виконання мандата СММ ОБСЄ. Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання, починаючи з припинення вогню, і покинути територію України », – йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

  • Указ президента РФ Володимира Путіна, який забороняє іноземцям, зокрема і громадянам України мати у власності земельні ділянки у прибережних районах окупованого Криму, і дає такі права лише російським громадянам, є приводом посилити міжнародні санкції проти Росії,  повідомляє посольство США в Україні.