В обсерватори відправлять всіх, хто приїде з Криму і Донбасу

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: IPC-Генічеськ

Громадяни, які прибули на територію материкової України з окупованого Криму та окупованих частин Донецької і Луганської областей, будуть відправлені на обов’язкову госпіталізацію в обсерватори. Термін обсервації – 14 днів.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України, опублікованому на сайті відомства.

Не будуть відправляти на обсервацію тільки співробітників місії Міжнародного комітету Червоного Хреста, співробітників акредитованих в Україні дипломатичних місій, в тому числі тих, які проводять моніторинг ситуації і доставку гуманітарної допомоги населенню, яке проживає на тимчасово окупованих територіях, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим COVID-19.

  • Уряд на позачерговому засіданні 2 квітня ухвалив нову редакцію постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з дооопрацюванням для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби.
  • Громадяни України мають право виходу з підконтрольною уряду території, якщо вони через закриття КПВВ на карантин виявилися заблокованими в окупованих районах.
  • На КПВВ «Станиця Луганська» українські прикордонники пропустили 41 людину: 27 громадян пішли на тимчасово непідконтрольну територію України, а 14 перетнули лінію розмежування в сторону контрольованої території.