Вітчизняні виробники зможуть повністю покрити потребу України в ПЛР-тестах – Ляшко

Новини
Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко Фото: moz.gov.ua

Наступного тижня вітчизняні виробники поставлять 20 тисяч ПЛР-тестів (тести методом полімеразної ланцюгової реакції – ред.) і готові виробляти по тисячі тестів щодня, що повністю покриє потребу в них України.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми очікуємо від українського виробника отримати в кількості 20 тисяч ПЛР-систем, які дозволять протестувати близько двох мільйонів досліджень. Тести вже повинні бути на наступному тижні», – сказав Ляшко.

«Український виробник готовий виробляти близько тисячі ПЛР-тестів на добу. Це дозволить нам покрити всю потребу в проведенні тестування, яка необхідна для реагування на спалах, на епідемію коронавірусної хвороби на території України», – додав він.

За словами головного санітарного лікаря, на сьогодні в країні є близько 250 тисяч тестів для ПЛР-діагностики, тому «питання з тестуванням не є проблемою, Україна готова тестувати».

Нагадаємо:

  • В Україні станом на 6 квітня зареєстровано 1319 випадків коронавірусної хвороби. Найбільше в Києві, Чернівецькій та Тернопільській областях. За минулу добу зафіксовано 68 нових випадків. Всього від COVID-19 померло 38 людей.