Україна на порозі піку захворювання COVID-19, говорити про завершення карантину зарано – очільник МОЗ

Новини
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов Фото: moz.gov.ua

Україна зараз знаходиться на порозі піку захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19, тому говорити про те, коли завершиться карантин, поки зарано.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов 7 квітня у відеозверненні до українців.

«Говорити про те, коли завершиться карантин, поки що зарано. Навпаки, зараз ми на порозі піку коронавірусної хвороби в країні. В активних фазах пандемії кількість пацієнтів різко зростає, критично навантажуючи медичну систему. Простіше кажучи, пацієнтів стає більше настільки, що для надання їм допомоги не вистачає ані лікарів, ані медикаментів, ані місць у лікарнях. На жаль, таке вже відбулося у багатьох країнах», – сказав Степанов.

Він нагадав, що посилений режим карантину діє в Україні з початку тижня.

«Багатьом з вас це не подобається – у соціальних мережах часто зустрічаються негативні коментарі. Звісно, сидіти вдома четвертий тиждень нелегко. Це справді важко, але ж ліпше пережити дискомфорт удома здоровим, ніж не дай Боже захворіти», – додав очільник МОЗ.

Тому він закликав українців сумлінно дотримуватись нових правил карантину та самоізоляції.

Нагадаємо:

  • 25 березня Кабінет міністрів запровадив на 30 днів режим надзвичайної ситуації по всій території України для протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19. Всі карантинні обмеження продовжені до 24 квітня.
  • В Україні станом на 7 квітня підтверджено 1462 випадки коронавірусної хвороби, з них 45 летальних. За добу було зафіксовано 143 нові випадки COVID-19.