Разумков скликав на 13 квітня позачергове засідання Ради

Новини
Фото: investigator.org.ua

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков 10 квітня підписав розпорядження про скликання на 13 квітня позачергового пленарного засідання українського парламенту на вимогу президента України.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради.

Відповідно з розпорядженням позачергове пленарне засідання парламенту скликається на 14:00 13 квітня.

На ньому, зокрема, планується розглянути проєкт закону про національну інфраструктуру геопросторових даних (№2370), проєкт закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (№3279) та проєкт закону про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) (№3320).

Також нардепи мають розглянути законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) (№2339, 2339-1) та проєкт закону про внесення змін до Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету (№132).

Крім того, Рада розгляне проєкт закону про внесення зміни до розділу XI «Перехідні положення» Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та розгляду окремих питань під час судового провадження на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID 19) (№3276) і законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» з пропозиціями президента України від 19.02.2020 (№1049).

Також народні депутати розглянуть проект постанови Верховної Ради про скасування рішення Верховної Ради України від 31 березня 2020 року про прийняття в цілому як закону проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (2178-10-П (П1-12).

Нагадаємо:

  • 30 березня Верховна Рада на позачерговому засідання проголосувала в першому читанні за законопроект про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, так званий «антиколомойський» законопроект. Ухвалення закону є одним з двох умов для укладення угоди з Міжнародним валютним фондом.
  • 30-31 березня Верховна Рада України ухвалила закон про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення.