ФСБ заявила про затримання в Криму «українських диверсантів» і російської військовослужбовиці

Новини

ФСБ РФ заявила про затримання в Криму «української розвідувально-диверсійної групи», в яку входила російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці. Громадянці РФ обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а громадянин України поміщений під варту.

Про це повідомляється на сайті російської спецслужби, а також в ряді російських ЗМІ.

«Припинено діяльність Головного управління розвідки Міністерства оборони України, спрямована на організацію і вчинення диверсійно-терористичних актів, викрадення відомостей, що містять державну таємницю і вербування російських громадян. Розкриті розвідувальні операції були організовані начальником підрозділу української військової розвідки, дислокованого в м. Херсон, полковником Ахмедовим Олегом Алішеровічем, 1975 року народження», – йдеться в повідомленні.

У ФСБ стверджують, що в «склад агентурної групи», входили військовослужбовець Збройних сил Росії, підозрювана у видачі в 2017-2018 роках представникам української військової розвідки «довірених їй по службі відомостей, що становлять державну таємницю», і громадянин України, якого підозрюють у «здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби».

За інформацією російського відомства, порушено кримінальні справи «про державну зраду і шпигунство».

Про діяльність затриманих ФСБ нібито дізналися в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної в січні цього року щодо чоловіка, який нібито за завданням українських спецслужб обладнав схрони з боєприпасами і вибуховими речовинами в Криму для «здійснення ряду диверсійно-терористичних актів».

  • 24 січня в окупованому Криму ФСБ РФ затримала місцевого жителя, який нібито «за завданням українських спецслужб обладнав схрони з боєприпасами». За інформацією ФСБ, стосовно затриманого вже відбувся суд, який обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту.