Задокументовано черговий факт участі РФ у війні на сході України – ООС

Новини

На Луганщині співробітниками військової контррозвідки, що перебувають в складі ОКП Об’єднаних сил, під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області, задокументовано черговий факт постачання Російською Федерацією озброєння підконтрольним їй незаконним збройним формуванням на сході України.

Про це йдеться в повідомленні ООС.

Під час розмінування територій поблизу позицій Об’єднаних сил, виявлено протипіхотну осколкову вистрибуючу міну кругового ураження – ОЗМ-72, виробництва РФ. Даний боєприпас не перебуває на озброєнні Збройних Сил України. Також варто зазначити, що використання таких мін заборонено Оттавською конвенцією.

Речовий доказ буде долучено до кримінального провадження, яке розслідується за фактами ведення РФ агресивної війни проти України, а також порушення законів та звичаїв війни. У подальшому боєприпас передадуть до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду з метою доведення причетності РФ до збройного конфлікту на території нашої держави.

  • За минулу добу бойовики в Донбасі один раз порушили режим припинення вогню, обстрілявши позиції українських військових поблизу селища Піски з автоматичних станкових гранатометів. Втрат серед наших захисників результаті ворожого обстрілу не було.