У Вінниці суд призначив два роки позбавлення волі викрадачу мощів Миколая Чудотворця

Новини
Фото: sudreporter.org

Вінницький міський суд засудив до двох років позбавлення волі викрадача за крадіжку мощів Миколая Чудотворця з Хресто-Воздвиженського храму УПЦ МП.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок суду від 8 квітня 2020 року.

Як йдеться в документі, 31 січня 2020 року о 16:00 чоловік зайшов до Хресто-Воздвиженського Храму УПЦ МП у Вінниці і викрав із дерев’яної шафи ковчег з мощевиком із мощами Миколая Чудотворця.

За результатами судово-товарознавчої експертизи, ринкова вартість викраденого ковчега з мощевиком становить 12 696 грн.

Обвинувачений визнав свою провину, пояснив, що побачив у храмі на тумбі дерев’яну скриньку і викрав її. Про те, що всередині були мощі святого, він начебто не знав і пізніше подарував мощі знайомому, у вчиненому кається.

Мощі вдалося повернути храму.

Чоловік був раніше судимий за грабіж, а востаннє у 2006 році за умисне вбивство – до 14 років позбавлення волі. З 2003 року перебував на наркологічному обліку з діагнозом: розлади психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів. Згідно висновку КП Вінницький обласний наркологічний диспансер «Соціотерапія» від 27.02.2020, чоловік виявляє розлади психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів і потребує примусового лікування.

Суд призначив покарання – 2 роки в’язниці. Крім того, засуджений має компенсувати 490 грн за проведення судово-товарознавчої експертизи скриньки з мощами.