На Київщині у гуртожитку Вишневого спалах COVID-19: 37 хворих, двоє померли

Новини
Фото: Facebook Інформаційне агентство "Інформ"

В Київській області в одному з приватних гуртожитків міста Вишневе сталося масове захворювання COVID-19. Наразі коронавірусною інфекцією захворіли 37 з понад 300 мешканців гуртожитку, двоє померли.

Про це 21 квітня повідомив т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін на онлайн-брифінгу, який транслювався на сторінці ОДА у Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Маємо надзвичайний випадок масового захворювання на коронавірус в одному з гуртожитків міста Вишневе. Він знаходиться у приватній власності. За попередніми оцінками, там мешкає понад 300 людей. Точну кількість мешканців наразі з’ясовують правоохоронці та місцева влада. На цю мить виявлено в цьому осередку 37 хворих, в тому числі діти. Є двоє людей померлих на жаль», – сказав Володін.

Фото: Facebook Інформаційне агентство «Інформ»

Він зазначив, що наразі медики роблять ПЛР-тести всім без винятку мешканцям гуртожитку. У гуртожитку запроваджено стан особливого пересування.

Фото: Facebook Інформаційне агентство «Інформ»

«Місцева влада наразі організовує доставку харчів, ліків та засобів особистої гігієни в гуртожиток. Вже налагоджено взаємодію між мешканцями гуртожитку, міською лікарнею, службою екстреної допомоги та Києво-Святошинською районною лікарнею. У цій лікарні додатково вивільнили відділення на 65 місць для прийому хворих на коронавірус із вищевказаного гуртожитку, якщо виникне нагальна потреба», – додав керівник Київської ОДА.

Фото: Facebook Інформаційне агентство «Інформ»

За його словами, остаточна інформація про розміри захворювання в гуртожитку стане відома увечері 22 квітня після отримання результатів тестування, яке проводить київська обласна лабораторія.

Володін додав, що у гуртожитку можуть облаштувати обсерватор.

Нагадаємо:

  • В Україні на 21 квітня зафіксовано 6125 випадків коронавірусної хвороби. Лідери – Чернівецька область (988) і Київ (892). За добу в країні виявлено 415 нових випадків COVID-19.
  • Міністерство охорони здоров’я України винесе на найближче засідання Кабміну питання про продовження карантину до 12 травня з пом’якшенням карантинних заходів.