У Ялті знайдений мертвим заступник керівника департаменту культури Москви Ошарін

Новини
Заступник керівника департаменту культури Москви Леонід Ошарін Фото: Максим Новиков/ТАСС

В окупованому Криму в Ялті в орендованій квартирі знайдений мертвим заступник керівника департаменту культури Москви Леонід Ошарін, який раніше був оголошений в розшук як безвісти зниклий.

Про це 22 квітня повідомляє «Головне слідче управлінням Слідчого комітету РФ по Республіці Крим і місту Севастополь».

«Попередньо встановлено, що чоловік 1973 року народження прибув до Ялти з Краснодарського краю на таксі, після чого на зв’язок з родичами не виходив. Органами поліції був здійснений комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення місцезнаходження жителя Москви. За результатами розшукових заходів тіло чоловіка виявлено сьогодні в одній з орендованих квартир міста Ялти. Попередньо, слідів кримінальної смерті на тілі чоловіка не було», – йдеться в повідомленні.

Як наголошується, співробітники «слідчого відділу по місту Ялті Головного слідчого управління СК РФ по Республіці Крим і місту Севастополю» у взаємодії з органами МВС встановлюються всі обставини смерті чоловіка, події, які їй попередували, маршрут пересування і контакти. Призначено відповідні експертизи для встановлення точної причини смерті.

У свою чергу, голова комісії Мосміськдуми з культури і масових комунікацій Євген Герасимов повідомив агентству «РИА Новости», що в Ялті знайдемо мертвим саме заступник керівника департаменту культури Москви Леонід Ошарін, якого розшукували з кінця березня після того, як він поїхав в Краснодарський край.

  • З 2001 по 2005 рік Ошарін працював в Кінешемському драматичному театрі, Московському театрі-студії «Человек», Московському дитячому театрі ляльок «Жар-птиця».
  • З 2005 року по 2018 рік він був директором (з 2011 року заступник художнього керівника) в Московському театрі «Et Cetera» під керівництвом Олександра Калягіна. З 2011 року по 2018 рік був директором Московського академічного театру ім. В.Маяковського.
  • Також Ошарін викладав в школі-студії МХАТ, вів майстер-класи та практичні семінари для керівників театрів.
  • У 2018 році Ошарін був призначений на посаду заступника керівника департаменту культури Москви.