В Україні виділили 6 мільярдів на виплату допомоги по безробіттю

Новини
пенсий

Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України повідомило, що Кабінет міністрів виділив мільярдів гривень Фонду соціального страхування України на фінансування допомоги по безробіттю: 1,277 мільярда гривень буде направлено на виплату допомоги по безробіттю, 4,723 мільярда – на виплату допомоги по частковому безробіттю.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 650 до 1 тисячі гривень.

Передбачені виплати суб’єктам малого та середнього бізнесу на період карантину для покриття витрат на зарплату працівникам, яким було скорочено робочий час.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України прогнозує збільшення кількості офіційно зареєстрованих безробітних. Станом на 24 квітня 2020 року, кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становить 426,4 тисяч осіб. За даними міністерства, з початку карантину, тобто починаючи з 12 березня, в службі зайнятості зареєструвалося 120,8 тисяч безробітних.

  • Верховна Рада України прийняла закон про зміни до державного бюджету на 2020 рік, пов’язаний зі створенням фонду протидії коронавірусу.