Уряд дозволив відкриття продовольчих ринків

Новини
liga.net

Кабінет Міністрів на засіданні в середу ухвалив рішення про відкриття продовольчих ринків, що має регламентуватися чіткими санітарними нормами.Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Про це повідомив прем’єр- міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Продовольчі ринки повинні працювати за умов допуску на них працівників, продавців і відвідувачів у масках (зокрема виготовлених самостійно) або респіраторах.

Серед вимог:

  • проходження безконтактного температурного скринінгу;
  • наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
  • кількість відвідувачів, що одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торгової площі ринку;
  • робочі місця продавців мають перебувати один від одного на відстані не менше ніж три метри, при цьому місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями з плівки або пластику;
  • працівники ринків мають постійно інформувати відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень і профілактики COVID-19, а також забезпечувати контроль за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 і оперативно усувати порушення.

Постанова передбачає проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, проведення наприкінці кожного робочого дня прибирання та дезінфекції всіх приміщень, включно зі стаціонарними торговельними місцями, а також відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території.

  • Контролювати роботу продовольчих ринків в умовах карантину будуть державні структури без залучення органів місцевого самоврядування.