США готують санкції та інші покарання щодо Китаю через коронавірус

Новини
Фото: Reuters

США працюють над масштабним пакетом покарання, у тому числі санкцій проти Китаю через його навмисні дії щодо спроб приховати справжні масштаби поширення коронавірусу.

Про це йдеться в повідомленні американського телеканалу CNN із посиланням на кілька джерел, знайомих із ситуацією, пише Укрінформ.

«Адміністрація Трампа працює над довгостроковим планом покарання Китаю одразу на кількох фронтах через пандемію коронавірусу», – зазначається в повідомленні.

Сам президент Трамп та його виборча кампанія неодноразово звинувачували Пекін у неприпустимих помилках та спробах приховати поширення епідемії COVID-19. Однак цього разу зусилля США «виходять далеко за рамки стратегії виборчої кампанії» Трампа, запевняють джерела.

При цьому, за інформацією чиновників, у Вашингтоні розглядають запровадження цілого комплексу інструментів, у тому числі, «санкцій, скасування боргових зобов’язань США, а також розроблення нової торговельної політики».

Один із членів адміністрації при цьому зауважив, що наразі існує потреба запустити американську економіку.

«Ми повинні бути обережними щодо того, як це зробити. Однак ми знайдемо спосіб показати китайцям, що їхні дії є абсолютно вартими покарання», – підкреслив чиновник.

  • Станом на 7:30 30 квітня у світі з початку пандемії коронавируса зафіксували понад 3 млн 220 тис інфікованих, з них 228 236 пацієнтів померли, а 1 млн 355 – одужали. Інфікованими сьогодні залишаються 1 991 755 осіб.