Прямих показів на Мангера Левін не давав – Венедіктова про справу Гандзюк

Новини
Ірина Венедіктова, hromadske

Олексій Левін, якого прокуратура підозрює в організації нападу на Катерину Гандзюк, не давав прямих показав на Владислава Мангера — підозрюваного у замовленні нападу на активістку.

Про це в ефірі hromadske сказала генпрокурорка Ірина Венедіктова, повідомляє Бюро судової інформації.

«Прямих показів на Мангера він (Олексій Левін, — ред.) не давав», — сказала Ірина Венедіктова.

Вона стверджує, посилаючись на прокурорів та слідчих у справі, що доказів зібрано достатньо.

«Є всі підстави вважати, що доказів для обвинувальних актів конкретно до замовника, в тому числі, достатньо. Можна тягнути три місяці і більше, але прокурори і слідчі вважають, що вони зібрали достатньо доказів для обвинувачення», — сказала Венедіктова.

Адвокат потерпілої сторони Євгенія Закревська в інтерв’ю Бюро судової інформації назвала завершення розслідування передчасним і що такі дії можуть свідчити про роботу прокуратури в інтересах підозрюваних. Також вона зазначила, що затримані раніше ні Левін, ні Павловський не надали показів, які допомогли б розслідуванню.

  • Офіс Генерального прокурора раптово завершив розслідування нападу на Катерину Гандзюк, хоча слідство мало ще три місяці. Адвокат потерпілої сторони Євгенія Закревська називає ці дії передчасними і вважає, що вони свідчать про роботу в інтересах підозрюваних. Також вона зазначає, що затримані раніше ні Олексій Левін, ні Ігор Павловський не надали показів, які допомогли б розслідуванню. А у справі бракує оголошених підозр поліцейським, які допомагали Левіну. Читайте в матеріалі ЦЖР Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив»