Путін пообіцяв житло в Криму колишнім українським правоохоронцям, які прийняли російське громадянство

Новини
Президент РФ Володимир Путін Фото: kremlin.ru

Колишнім українським правоохоронцям з Криму, які пішли на пенсію до березня 2014 року, можуть виділити житло, якщо вони прийняли громадянство РФ.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін. Проект повинен бути представлений не пізніше 1 лютого 2021 року, повідомляє сайт Кремля.

Путін доручив уряду Росії, МВС і Росгвардіі підготувати проект указу.

«Уряду Російської Федерації підготувати спільно з МВС Росії, Росгвардіей і представити проект указу Президента Російської Федерації, що передбачає вирішення питання, пов’язаного із забезпеченням житловими приміщеннями громадян Російської Федерації, звільнених зі служби в правоохоронних органах України з правом на пенсію, що проходили службу в Республіці Крим і м.Севастополі та перебували на обліку, які потребували у житлових приміщеннях за місцем служби до 18 березня 2014 р. Термін – 1 лютого 2021 р.», – сказано в повідомленні.

У 2018 році Путін підписав указ про надання колишнім українським військовим житла в Криму. Рішення поширюється на колишніх військовослужбовців України, які стояли у квартирній черзі і звільнилися з української армії до 18 березня 2014 року, а також на членів їхніх сімей. Кошти на житло, згідно з указом, повинні бути передбачені в російському бюджеті.

  • В кінці травня 2014 року, після окупації і анексії Криму РФ, Міністерство внутрішніх справ України звільнило 12 тисяч кримських міліціонерів за зраду.
  • «Зрада співробітників міліції складає приводу не на тисячі, а на десятки тисяч. Тільки 12 тисяч в Криму. У нас зрадники опинилися в Тернопільській області, у Львівській області, в Луганську і багато де ще», – заявив тоді заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар . Заступник міністра підкреслив, що МВС з розуміє відноситься до догляду зі служби під тиском терористів, але не сприймає прийняття будь-який інший присяги, крім української.