«Плівки Єрмака»: матеріали кримінального провадження передали в СБУ

Новини

Матеріали кримінального провадження щодо відеозаписів з нібито братом глави Офісу президента Андрія Єрмака Денисом Єрмаком передали в Службу безпеки України.

Про це повідомляє юридична компанія «Міллер» у Facebook.

«22.04.2020 року заступником Генерального прокурора визначено підслідність цієї справи вже за Головним слідчим управлінням Служби безпеки України та об’єднано з кримінальним провадженням №22020000000000065 за ч. 2 ст. 359 (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) та ч. 4 ст. 190 КК України», – йдеться в повідомленні.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура змінила кваліфікацію відкритого раніше провадження зі «Зловживання впливом» на «Шахрайство» і 17 квітня ухвалила рішення про передачу справи за підслідністю до Головного слідчого управління Нацполіціі.

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальні провадження щодо народного депутата від «Слуги народу» Гео Лероса, який оприлюднив відео, де нібито брат глави ОП Андрія Єрмака «торгує державними посадами».

  • Нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.
  • Андрій Єрмак в свою чергу заявив, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис. У зв’язку з поширенням відео Єрмак мав намір звернутися із заявою до Служби безпеки України та Держбюро розслідувань.