Рада продовжила податкові пільги до закінчення карантину

Новини
пенсий

Верховна Рада під час позачергового засідання 13 травня прийняла в другому читанні і в цілому «антикризовий» законопроект № 3329-д, яким передбачена підтримка платників податків під час дії карантинних обмежень для боротьби з СOVID-19.

За документ проголосували 333 депутата.

«У нас була дуже тривала дискусія щодо звільнення медиків від ПДФО… Ми знайшли на комітеті спільне рішення, як зробити, щоб не забирати ці кошти у місцевих громад і підтримати лікарів. Це пропозиція врахована. Також ми продовжили низку пільг», – зазначив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Також законом передбачено продовження мораторію на перевірки та незастосування штрафів за порушення податкового законодавства в період з 1 березня по останній день календарного місяця, в якому закінчиться карантин.

Окрім того, документ тимчасово звільняє від податку на доходи ФОП-ів доплати зарплат медпрацівників, які задіяні в боротьбі з коронавірусом. Мова йде про зарплати, нараховані з 1 травня по 30 червня 2020 року.

Крім того, закон скорочує вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків до 500 млн грн до 200 млн грн.

  • Кабінет міністрів продовжив карантин до 22 травня.