«Укрпошта» продає непрофільні активи: бази відпочинку на Азовському морі і в Конча-Заспі

Новини

«Укрпошта» виставила на продаж перші 30 об’єктів (177 одиниць), які не використовують у господарській діяльності компанії, відповідно до незалежної оцінки їх загальна стартова ціна становить 82,6 млн грн. Серед перших лотів, які виставила «Укрпошта» на продаж, дві поруч розташовані турбази в Києві у «Конча-Заспі», а також турбази на узбережжі Азовського моря – в с. Ялта на Донеччині та у Бердянську, передмісті Дніпра та у Чернігівській області, а також виробничі приміщення у Львові біля залізничного вокзалу, приміщення у м. Боярка.

Про це повідомляє прес-служба «Укрпошти». Перелік об’єктів є на сайті Укрпошти.

Зазначається, що це перша частина об’єктів із тих, які компанія буде продавати. На другому етапі «Укрпошта» виставить на продаж ще 62 об’єкта, вартість яких оцінена у 189 млн грн.

У компанії додали, що продаж непрофільних активів буде здійснюватись через електронну торгову систему «ProZorro.Продажі».

«В Укрпошти понад 12 тисяч об’єктів нерухомості, з них у власності близько 5 тисяч. І лише половина із тих, що належать підприємству, використовується за призначенням та приносить прибуток. Решта – баласт: бази відпочинку, кузні, лазні, магазини, ангари, склади та інше. На їх утримання ми щороку витрачаємо близько 10 млн грн на податки, охорону, тощо. Укрпошта не турбаза і не склад. Якщо ми хочемо розвиватися і ставати кращими для наших клієнтів, то всі наші активи повинні приносити дохід. Це звичайний бізнес-підхід. Звичайно, ми не будемо продавати нерухомість собі у збиток чи нижче балансової вартості», – заявив гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

За його словами, отримані від продажу кошти будуть інвестовані в ремонти, оренду нових і кращих приміщень, будівництво нових сортувальних центрів та оновлення іншої інфраструктури.

  • Дата початку аукціону в системі «ProZorro.Продажі» буде повідомлятися по кожному лоту окремо. Для об’єктів, початкова вартість яких не перевищує 10 млн грн, період прийому пропозицій триватиме протягом 14 днів, а для мають ціну вище 10 млн грн, він триватиме 28 днів. У разі, якщо переможця не буде визначено або не буде учасників, лот буде повторно виставлений на аукціон.