Україна розповість про снайперів ФСБ на Донбасі на засіданні ОБСЄ

Новини

Україна на наступному засіданні Форуму ОБСЄ з безпекового співробітництва детально розповість про участь підрозділу снайперів ФСБ Росії у війні на Донбасі.

Про це повідомив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, пише Укрінформ.

«Нещодавно Україні вдалося отримати черговий та беззаперечний доказ безпосередньої участі Росії у війні на Донбасі – відео роботи снайперського підрозділу ФСБ РФ під час вогневого ураження українських воїнів на Донбасі у лютому 2020 року. Детальну інформацію з цього приводу ми надамо делегаціям країн-учасниць під час наступного пленарного засідання Форуму безпекового співробітництва», – заявив він.

Дипломат зазначив, що раніше делегація України вже звертала увагу іноземних партнерів на активне розгортання Росією снайперських груп на Донбасі, зокрема, за рахунок бойовиків, які пройшли курси підготовки снайперів у навчальних центрах Південного військового округу ЗС РФ.

Раніше Об’єднаним силам вдалося отримати відео роботи підрозділу снайперів ФСБ Російської Федерації, відзняте безпосередньо самими російськими спецпризначенцями, під час вогневого ураження українських воїнів.

  • За даними штабу ООС, зокрема, ця група снайперів ФСБ 27 лютого цього року вбила українського воїна – молодшого сержанта Володимира Федченко.
  • Планується, що буде розкрито імена, прізвища та посади військовослужбовців РФ, причетних до вбивств українських військовослужбовців.