На Донбасі загинув комбат батальйону поліції «Луганськ-1» Сергій Губанов

Новини
Сергій Губанов Фото: mvs.gov.ua

В Луганській області внаслідок підриву на міні загинув комбат батальйону поліції особливого призначення «Луганськ-1», полковник поліції Сергій Губанов, ще троє поліцейських отримали осколкові поранення.

Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ України.

Надзвичайна подія сталася 20 травня приблизно о 21:30 в районі селища Трьохізбенка Новоайдарського району.

«Під час виконання завдання командування штабу Операції об’єднаних сил він і троє бійців батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» отримали осколкові поранення. Бійцям надається медична допомога», – йдеться у повідомленні.

Всі обставини ще встановлюються.

Сергій Губанов народився 21 червня 1975 року в місті Стаханов Луганської області.

Випускник Донецького інституту внутрішніх справ (1999) та Національної академії внутрішніх справ (2004). З 1995 року пройшов шлях від оперативника карного розшуку Стахановського міського відділу міліції до начальника Луганського міського управління, на початок 2014 року – начальник Ленінського райвідділу міліції Луганська. Був захоплений у полон бойовиками разом з іншими офіцерами міліції. Після визволення став на захист рідної Луганщини, звільняв Лисичанськ, Рубіжне, Сєверодонецьк. На посаді комбата батальйону поліції особливого призначення «Луганськ-1» – з 6 листопада 2015 року. У 2016 році нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

У Сергій Губанова залишилися батьки, дружина.

Нагадаємо:

  • 20 травня на Донбасі внаслідок обстрілів російських окупантів в зоні проведення ООС були поранені двоє українських військовослужбовців.