СБУ на три роки заборонила в’їзд в Україну лідеру КПРФ Зюганову та російському продюсеру Фадєєву

Новини
Геннадій Зюганов і Максим Фадєєв

СБУ продовжила на три роки заборону на в’їзд в Україну лідеру КПРФ Геннадію Зюганову та заборонила на такий же термін в’їзд російському продюсеру Максиму Фадєєву.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

«За останній місяць СБУ заборонила в’їзд до України 41 іноземцю. Серед них: російські пропагандисти, члени терористичних організацій, сепаратисти та прибічники неонацизму», – зазначили у спецслужбі.

Зокрема, ще на три роки продовжена заборона на в’їзд в Україну лідеру КПРФ Геннадію Зюганову, а також на такий же термін заборонено відвідувати Україну російському продюсеру Максиму Фадєєву.

«Нагадуємо, що СБУ приймає такі рішення щодо осіб, дії яких несуть загрозу національній безпеці та територіальній цілісності України», – пояснили в спецслужбі.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, п’ятеро померлих російських акторів та співаків, які підтримали окупацію Криму та незаконно відвідували півострів, за що їм був заборонений в’їзд до України, до цього часу включені до Переліку осіб, що загрожують національній безпеці України. Цей список за зверненнями СБУ складає міністерство культури та публікує на своєму сайті.

Про те, хто і як формує так званий «чорний список» – перелік іноземних діячів, які створюють загрозу національній безпеці України, що є підставою для заборони їм в’їзду в нашу країну, читайте в матеріалі ЦЖР «Чорний список», сіра політика і правової туман.

Нагадаємо:

  • Верховний суд України визнав законною заборону на в’їзд в Україну російському реп-виконавцю Василю Вакуленко, відомому за творчим псевдонімом Баста, який незаконно відвідував окупований Крим, де виступав з концертами.
  • 31 січня 2020 року СБУ заборонила в’їзд до України російському виконавцю Валерію Сюткіну, який ще 2014 році підтримав незаконну анексію Криму Росією. 27 квітня співак планував виступити з концертом у Палаці Україна в Києві.
  • 10 березня прикордонники в аеропорту «Жуляни» не пропустили через український кордон громадянина РФ, члена партії «Единая Россия», який, як з’ясувалося, має медаль «За возвращение Крыма». Росіянину, який є гендиректором ливарно-механічного заводу в РФ і прибув до України у бізнес-справах, на три роки заборонили в’їзд на українську територію.
  • 11 березня прикордонники заборонили на три роки в’їзд до України двом бізнесменам з РФ, які незаконно відвідували територію окупованого Криму через закриті Україною пункти пропуску. Росіяни, які прибули в аеропорт «Київ» (Жуляни)з Варшави, планували отримати американські візи в посольстві США в Києві.