У Києві знайдений мертвим нардеп Валерій Давиденко: попередня версія поліції – самогубство

Новини
Валерій Давиденко Фото: Facebook

У Києві 23 травня у власному офісі знайдений мертвим народний депутат Валерій Давиденко з смертельним вогнепальним пораненням голови. За попередньою версією поліції, він наклав на себе руки.

Про смерть нардепа повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні в Києві, у власному офісі, в туалеті, було знайдено тіло народного депутата Валерія Давиденко з смертельним вогнепальним пораненням голови», – написав Геращенко.

Він зазначив, що на місці працює слідчо-оперативна група поліції. Проводиться комплекс невідкладних слідчих і оперативних заходів щодо з’ясування обставин загибелі народного депутата, обраного в окрузі №208 Чернігівської області.

«У тому числі знімаються записи з численних камер спостереження, у великій кількості розташованих поблизу з місцем події. Поліцією і прокуратурою будуть перевірятися всі можливі версії трагедії», – додав заступник міністра.

У свою чергу, радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив на своїй сторінці в Facebook, що за попередньою версією поліції, Давиденко наклав на себе руки.

«МВС України підтверджує факт загибелі народного депутата України Валерія Давиденка від вогнепального поранення голови. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції Києва. Також, там особисто перебуває очільник ГУ НП в м.Києві Андрей Крищенко. Попередня версія – самогубство», – написав Шкіряк.

За інформацією поліції Києва, 47-річного Валерія Давиденко з вогнепальним пораненням голови виявила прибиральниця в одному з офісів на вул. Великій Васильківській. О 18:37 жінка повідомила про це до столичної поліції по спецлінії 102.

Як вказується на сайті Верховної Ради, Давиденко був обраний народним депутатом як самовисуванець в 208 окрузі Чернігівської області. Був позафракційним, з грудня 2019 року ввійшов в депутатську групу «Довіра». Член комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку.

Давиденко був народним депутатом попереднього VIII скликання. Тоді він входив до фракції «Блок Петра Порошенка», був членом комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин. На момент обрання в парламент був радником дирекції з розвитку перспективних програм ЗАТ «Інститут інноваційного провайдингу Української академії аграрних наук».

У 2013-2014 роках Давиденко був заступником міністра аграрної політики і продовольства України.