Патрульний катер ВМС України «Старобільськ» здійснив артилерійські стрільби в морі

Новини
Фото: Міноборони України

Патрульний катер ВМС України «Старобільськ» здійснив вихід у море з відпрацюванням навчально-бойових вправ, серед яких виконання артилерійських стрільб із головного калібру катера – автоматичної корабельної артилерійської системи М110.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

За легендою навчань екіпаж вів бій одиночного катера з кораблем умовного противника, здійснював прикриття висадки морського десанту і придушення нападу механізованого підрозділу ворога. У взаємодії з підрозділами морської авіації, екіпаж катера також відпрацював відбиття повітряного нападу противника і вправлявся у веденні вогню по повітряних мішенях.

Крім основних стрільб із артилерійської системи екіпаж провів низку навчань у самому катері. Зокрема, екіпаж катера відбивав умовну атаку ворожих водолазів і диверсантів, залучаючи до роботи швидкісний бортовий катер для оперативного виявлення і знешкодження умовного противника, провів боротьбу за живучість, а також відпрацював порятунок людини, яка зазнала аварії.

Після закінчення навчально-бойових вправ українські моряки отримали завдання на супровід українського розвідувального корабля «Переяслав». Українські моряки виявили російські військові кораблі в районі окупованих газових родовищ – патрульний катер ФСБ РФ «Смарагд» і ракетний катер ЧФ РФ «Івановець», а також російський військовий літак, який кілька разів заходив на бойовий курс над українським катером.

  • Українські прикордонники здійснили патрулювання в територіальному морі та зафіксували кораблі ЧФ РФ у районі газоконденсатних родовищ.