У справі про стрілянину в Броварах затримали 11 осіб – Офіс генпрокурора

Новини

У справі про стрілянину в Броварах наразі затримано 11 осіб: на одній із вулиць міста Бровари сьогодні, 29 травня, вранці сталася стрілянина між підприємцями та нелегальними перевізниками. Троє учасників конфлікту отримали поранення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«Наразі затримано 11 осіб. Проводяться першочергові слідчі дії, вживаються заходи до встановлення усіх обставин події. На місці вилучено арсенал вогнепальної та холодної зброї», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, заходи щодо встановлення всіх учасників стрілянини, відбувається за процесуального керівництва прокуратури Київської області. Розпочато кримінальне провадження за фактом хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).

Попередньо встановлено, що причиною стрілянини став конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Броварського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області.

 

 

За 2 дні до перестрілки у Броварах мешканці жалілися на «тітушок на зупинках».  Про це на сторінці у Facebook повідомив український журналіст Дмитро Гнап, додавши скріншот, за його словами, місцевої мешканки Марії Мельниченко.

«Ще два дні тому місцеві писали у ФБ, що тітушки пасуться на зупинках і заганяють пасажирів у маршрутки одного конкретного власника. Іншим перевізникам погрожують і ріжуть колеса. Ще раз: це було два дні тому. Де був тоді Броварський райвідділок поліції?», — написав він.

На фото видно, як 6 чоловіків у темному одязі стоять разом поруч з маршрутним таксі, в який заходять люди.

«Тітушки другий день залякують водіїв, щоб не брали пасажирів на Київ, а тільки приватних на маршрутці заради якого це … трудиться. Де наші «доблесні» правоохоронні органи, військкомат?», — написала мешканка у групі «Мої Бровари».

  • 29 травня у Броварах на Київщині сталася перестрілка між підприємцями та нелегальними перевізниками. Зараз поліція встановлює обставини стрілянини.
  • За попередньою версією, відбувся конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, та нелегальними перевізниками.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що унаслідок стрільби троє учасників перестрілки отримали поранення, а десятьох затримали правоохоронці.