ФСБ визнала, що викрадений український військовий Добринський знаходиться в Криму

Новини
Фото: РИА Новости, Александр Полегенько

ФСБ визнала, що викрадений зі спостережного поста біля адмінкордону з Кримом військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Євген Добринський знаходиться на території окупованого півострова. Спецслужба РФ стверджує, що український військовий нібито сам перетнув «держкордон РФ» і був затриманий «у стані алкогольного сп’яніння».

Відповідна інформація опублікована на сайті ФСБ.

«Прикордонним управлінням ФСБ Росії по Республіці Крим за незаконне перетинання державного кордону з України в Російську Федерацію затримано особу без документів, що засвідчують особу, в стані алкогольного сп’яніння. Встановлено, що порушником є військовослужбовець Збройних сил України Добринський О.В., 1992 року народження», – йдеться в повідомленні.

Також в ФСБ стверджують, що в ході особистого огляду у українського військового «виявлено та вилучено речовину рослинного походження, яка імовірно є наркотичною, яку направлено на експертизу».

За інформацією спецслужби РФ, стосовно Добринського порушено кримінальну справу за ч.1 ст.322 КК Росії (незаконне перетинання державного кордону РФ).

Нагадаємо:

  • 30 травня на Херсонщині в районі півострова Чонгар біля адмінкордону з Кримом пропав військовослужбовець, який ніс службу на спостережному посту. За попередніми даними військової служби правопорядку в ЗСУ, військовий був викрадений. Біля спостержного поста були виявлені сліди боротьби.
  • Викрадений український військовий Євген Добринський служить в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.