РФ перекинула на Донбас групи військових інструкторів: тренуватимуть розвідників, саперів і снайперів

Новини

Росія перекинула на Донбас групи кадрових військових інструкторів, які будуть тренувати розвідників, саперів і снайперів зі складу 1-го і 2-го армійських корпусів Збройних сил РФ, які дислокуються на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міноборони України Михайло Шаравара, передає Центр журналістських розслідувань.

«За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, керівництво Збройних Сил РФ продовжує використовувати тимчасово окуповану територію Луганської та Донецької областей для вдосконалення навиків професійної майстерності у реальних бойових умовах російських розвідувальних підрозділів, снайперів та груп спеціального призначення», – сказав Шаравара.

Також встановлено, додав він, що на початку червня через неконтрольовану українською владою ділянку кордону до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів Збройних Сил РФ приховано прибули групи російських інструкторів – кадрових військовослужбовців ЗС РФ – для проведення інструкторсько-методичних занять і навчальних зборів з розвідниками, саперами, снайперами та особовим складом інших військово-облікових спеціальностей.

Нагадаємо:

  • За інформацією ГУР Міноборони України, командування російських окупаційних військ на окупованому Донбасі підсилює підрозділи 1-го і 2-го армійських корпусів Збройних Сил РФ мобільними снайперським групами.