Еміне Джапарову призначили першою заступницею очільника МЗС України

Новини
Еміне Джапарова Фото: investigator.org.ua

Уряд на засіданні в середу офіційно призначив Еміне Джапарову на посаду першого заступника міністра закордонних справ України.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба, зазначивши, що «команда поповнилась сильним гравцем».

«Еміне куруватиме такі напрями: публічна дипломатія; міжнародні організації; державний протокол; Крим. Але перша заступниця – це, звісно, набагато більше, і саме дипломатичне життя ставитиме додаткові задачі», – написав Кулеба.

Президент України Володимир Зеленський погодив призначення кримчанки Еміне Джапарової першим заступником міністра закордонних справ. Раніше вона працювала першим заступником міністра інформаційної політики в уряді Володимира Гройсмана.

Нагадаємо:

  • У жовтні 2015 року Еміне Джапарова була призначена радником міністра з питань інформаційної політики України. Її ключовими завданнями були консолідація громадської думки по Криму, підтримка кримської теми в інформаційному дискурсі в Україні і за кордоном.
  • У 2016 – 2019 роках  займала посаду першої заступниці міністра інформаційної політики України. 
  • Еміне Джапарова в 2006 році закінчила Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, відділення «міжнародні відносини». З 03.2008 по 01.2010 – аташе з посади третього секретаря відділу соціально-гуманітарних питань Департаменту культурного та гуманітарного співробітництва МЗС України. З 2011 р по 2014 р – ведуча і автор низки програм кримськотатарською телеканалі ATR. З березня по жовтень 2014 року – редактор відео, помічник головного редактора сайту Крим.Реаліі. З лютого 2014 року – журналіст (фрі-лансер) Радіо Свобода.