Робоча група в Херсонській ОДА з’ясує, скільки ОТГ має бути в Новотроїцькому районі

Новини
Акція протесту мешканців Новотроїцького району Фото: Чкалівська сільська рада

Голова Херсонської облдержадміністраціі Юрій Гусєв розпорядився створити робочу групу для з’ясування оптимальної кількості об’єднаних територіальних громад (ОТГ) в Новотроїцькому районі. Перше засідання робочої групи заплановано на четвер, 18 червня.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Розпорядження «Про створення робочої групи з вивчення проблемних питань щодо формату об’єднання територіальних громад у Новотроїцькому районі» опубліковано 16 червня. 

На 18 червня 2020 року була запланована протестна акція проти створення єдиної ОТГ в межах Новотроїцького району,  розповів у коментарі Центру журналістських розслідувань Чкалівський сільський голова Володимир Сапрон. Але з урахуванням засідання робочої групи перекриття траси перенесено на п’ятницю, 19 червня.

За словами Володимира Сапрона, свої вимоги місцеві мешканці висловили 12 червня на зборах, де були присутні очільник Херсонська ОДА Юрій Гусєв та народний депутат України від 185-го округу Володимир Іванов.

«Ми вимагаємо, щоб губернатор звернувся до Кабміну, щоб повернутися до попереднього перспективного плану з чотирма громадами. Найближчим часом збираємось перекрити трасу на курортний Генічеськ. На цьому тижні подивимось, як будуть діяти чиновники в області, наш народний депутат, після наших зустрічей, і будемо робити перекриття траси, аби почули нас у Києві», – зазначив Володимир Сапрон.

Раніше всі чотири громади Новотроїцького району оскаржили в суді затверджений урядом перспективний план формування громад, який передбачає створення єдиної ОТГ.

В перспективному плані Херсонської області передбачалося створення чотирьох ОТГ: Новотроїцької, Сиваської, Громівської та Чкалівської. Але на затвердження уряду Херсонська ОДА подала два варіанти, другий передбачав вже створення однієї ОТГ. Уряд затвердив варіант перспективного плану з однією громадою.

Детальніше – у сюжеті ЦЖР «Децентралізація. Випробування Арабаткою».