Вибух у багатоповерхівці Києва: дві людини загинули

Новини
Фото: investigator.org.ua

В Києві у Дарницькому районі 21 червня близько 10:00 у жилому масиві Позняки стався вибух у 10-типоверховому житловому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, наслідок якого загинуло щонайменше дві людини.

Про надзвичайну подію повідомляють кореспондент Центр журналістських розслідувань з місця події, Державна служба з надзвичайних ситуацій України і мер Києва Віталій Кличко.

Фото: investigator.org.ua

Рятувальники розпочали деблокування та евакуацію мешканців сусідніх квартир. Жителі району викладають у соцмережі відео з місця події.

За попередньою інформацією, стався вибух газу в одній із квартир.

«Внаслідок вибуху сталося руйнування четвертого, п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів», – зазначається в повідомленні ДСНС.

Трьох людей звільнили з-під завалів. Дві людини загинули.

«За попередньою інформацією, вибух стався на 7 поверсі. 2 людини загинули. Одну людину госпіталізували до столичної лікарні швидкої допомоги. Усіх інших мешканців будинку евакуювали. Ми надамо всім тимчасове житло на базі одного зі столичних інтернатів. Зараз люди отримують всю необхідну допомогу. Нам відомо, що по стояку, що обвалився внаслідок вибуху, проживає понад 100 людей. Тому сказати точно, що під завалами нікого не залишилось, ми поки не можемо. Працюють рятувальники. Їм потрібен час, аби розібрати завали», – заявив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що вибух був дуже потужний. Про це свідчить той факт, що несуча конструкція будинку дуже сильно пошкоджена.

«Фахівці, які попередньо обстежили будинок, кажуть, що, скоріш за все, доведеться демонтувати цю будівлю. Тому ми поки не можемо пустити людей в їхні квартири, аби вони забрали необхідні речі. Бо у будь-який момент може статися обвал. Потрібен час для ретельного обстеження будинку. І, коли фахівці дадуть добро, людей пустять у житло забрати речі», – зазначив Віталій Кличко.

На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій, мобільна оперативна група ДСНС та співробітники Національної поліції.

За фактом вибуху прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження по ч.2 ст.270 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей).

Досудове розслідування провадитиме слідче управління Головного управління Нацполіції в Києві.