Школи 1 вересня можуть не відкритись – глава Міносвіти

Новини
Фото: Facebook Український центр оцінювання якості освіти

Адаптивний карантин в Україні продовжений до 31 липня, але невідомо, як буде розвиватися епідемічна ситуація, тому школи можуть не відкритися 1 вересня.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов’язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

«На початку березня ми не були готові до такого всеукраїнського переходу на дистанційне навчання. Що буде з епідеміологічною ситуацією і чи буде друга хвиля епідемії в серпні/вересні – на жаль, але ми цього зараз сказати не можемо. Такі моніторинги веде МОЗ. Але ми повинні бути більш готові до такого виклику, який був в березні. Ми працюємо зараз над тим, щоб мав продовження проект Всеукраїнська школа-онлайн, який можна було б реалізовувати з вересня. Але в якому форматі це буде, поки узгоджуємо.

В Україні всього 15 106 шкіл і кожна з них використовує різні стратегії та інструменти дистанційного навчання, щоб охопити максимальну кількість учнів. Ми направили рекомендації, як власне це можна організувати. Але кожен вчитель має право самостійно визначити зручні для себе інструменти, які дозволяють продовжувати освітній процес в умовах карантину», – сказала вона в інтерв’ю РБК-Україна.

За словами Мандзій, всередині Кабміну немає такого рішення щодо відкриття шкіл з 1 вересня.

«Я за те, щоб діти повернулися до школи. Але щоб умови навчання в школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наша основна задача – це збереження здоров’я учасників навчально-виховного процесу», – сказала Мандзій.

Міністерство освіти та науки України все підготувало до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в умовах карантиину, яке проходитиме з 25 червня до 17 липня, заявила Мандзій.

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.