«Обнулення Путіна»: за поправки до Конституції РФ можна проголосувати двічі

Новини
Президент РФ Володимир Путін Фото: kremlin.ru

Журналіст і ведучий російського видання «Дождь» Павло Лобков зміг проголосувати за поправки в Конституцію РФ двічі: на своїй ділянці і дистанційно за допомогою електронного голосування.

«Вранці 25 червня Лобков прийшов на виборчу дільницю №141, який розташований в Російському національному музеї музики на вулиці Фадєєва. Там йому видали бюлетень для голосування.

За тиждень до плебісциту він зареєструвався на сайті mos.ru для участі в електронному голосуванні. Через годину після очного голосування ведучому вдалося проголосувати по інтернету», – пише видання.

Павел Лобков Фото: tvrain.ru

Відзначимо, що окупанти в Криму організовують виїзні голосування з 25 по 30 червня для жителів сільської місцевості. Оголошення про це розміщуються в селах Криму, повідомляє Крим.Реаліі.

«Шановні мешканці, для вас буде здійснюватися виїзне голосування з питання схвалення Конституції Росії з 25 червня по 30 червня по вулицях…», – йдеться в оголошенні.

25 червня в Росії почалося голосування щодо поправок до конституції і «обнулення» президентських термінів Володимира Путіна, яке може дозволити президенту РФ управляти країною до 2036 року. Голосування триватиме тиждень – вперше в історії країни. У Москві і Нижегородської області проголосувати можна онлайн, в інших містах відкриті виборчі дільниці. Основний день голосування – 1 липня. Очікується, що в цей день будуть оголошені і перші результати.

Ділянки для голосування вже відкрилися на Далекому Сході і Уралі, в Сибіру, ​​в центральній Росії. Громадяни можуть проголосувати на них в будь-який з днів до 1 липня включно з 8:00 до 20:00 за місцевим часом. Відкриють 96,5 тисячі ділянок на території Росії. І ще на 254 участкх за кордоном – в 144 країнах світу.

У деяких регіонах дільниці для голосування організовані на відкритому повітрі – в наметах і наметах. Також по поправкам до конституції всі бажаючі можуть проголосувати на дому (для цього до 21 червня треба було подати заяву). Ті, хто хотів проголосувати онлайн, але передумав або не зміг, зможуть зробити це на виборчій дільниці, але тільки 1 липня. В інші дні, запевняють представники мерії, нічого не вийде.

В основній день голосування члени виборчкомів перевірять, чи не голосувала людина, який підписався на електронне голосування, і якщо немає, то видадуть йому паперовий бюлетень. За даними на 1 січня, всього в Росії і за межами було 108 648 120 виборців, що мають право проголосувати за поправки.

  • 20 січня президент РФ Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про зміни до конституції Росії. В основу ініціативи лягли тези, озвучені Путіним в посланні Федеральним зборам 15 січня, які стосувалися, зокрема, розширення повноважень парламенту і нових критеріїв до кандидатів в президенти.
  • Державна Дума Російської Федерації підтримала поправку до конституції РФ про обнулення президентських термінів. 11 березня наказ був схвалений Радою Федерації.
    14 березня закон РФ про поправки до Конституції підписав президент Росії Володимир Путін. Він також призначив на 1 липня голосування щодо змін до конституції РФ, які дозволять йому залишитися при владі до 2036 року.