Приїзд Зеленського в Херсон: журналісти влаштували «бунт»

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

У Херсоні журналісти, яких не акредитували на зустріч з Володимиром Зеленським, почали страйк. Кілька інтернет-видань замість контенту публікують порожні сторінки, а мережею поширюють негативні відгуки щодо візиту президента.

Зокрема, журналістка Тетяна Дергачева пропонує замість фото в своїх матеріалах візуалізовувати приїзд Володимира Зеленського чорним екраном, пише медіа-центр IPC-Херсон.

Видання МОСТ, в свою чергу, зранку опублікувало кілька порожніх матеріалів щодо перебування президента на Херсонщині.

“Мене та ще як мінімум трьох колег не акредитували на заходи, пов‘язані із візитом президента”, – зазначив у себе на сторінці Фейсбук його редактор Сергій Нікітенко і ряд журналістів.

Відеозвернення до очільників ХОДА записала журналістка Євгенія Вірлич.

“Жодної офіційної інформації, жодних запрошень журналістів – принаймні до сьогоднішнього ранку, але вибілювання бордюрів, прибирання, підготовка певних локацій із чітким меседжем “тут буде президент”, – зазначила вона.

Після того, як представники деяких херсонських інтернет-видань заявили про бажання влаштувати пікети в місцях, що відвідає президент, за непідтверженою інформацією, в ХОДА дозволили акредитувати всіх бажаючих, та на цю годину акредитація так і не розпочалась.

  • Під час візиту на Херсонщину президент має відвідати Херсонський морський порт, ваговий термінал на пункті габаритно-вагового контролю “Консул” та стадіон каховської футбольної команди “Енергія”.