«Слуга народу» Ясько розробляє законопроект про кримінальну відповідальність за підтримку окупації Криму

Новини
Єлизавета Ясько

Керівник Постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, нардеп фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько розробляє законопроект, що передбачає кримінальну відповідальність за підтримку окупації Криму.

Про це Ясько розповіла в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

«Хочу сказати, дуже важливо, про ініціативу, яку я зараз в парламенті розробляю, це закон про невизнання саме окупації. Ми маємо якусь ситуацію: дуже часто російські наративи розколюють наше суспільство. Ми маємо п’яту колону, багато хто їде в Москву, публічно підтримує окупацію Криму. Мені здається, що в Україні повинна бути кримінальна відповідальність для таких публічних осіб, які перебувають, до речі, навіть в нашому парламенті», – сказала Ясько.

Нагадаємо, в березні 2020 року народні депутати України від фракції ОТЗЖ побували в Держдумі РФ в той же день, коли надійшла пропозиція обнулити президентські терміни Володимира Путіна, щоб дозволити йому і далі керувати країною.

  • Представництво президента України в Автономній Республіці Крим у взаємодії з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, РНБО та Міністерством закордонних справ працює над стратегією з деокупації та реінтеграції АР Крим та м. Севастополя.