В «ДНР» закрили єдиний працюючий КПВВ на лінії розмежування

Новини
КПП «ДНР» в Оленівці Донецької області Фото: dan-news.info

«Влада» так званої «ДНР» з 28 червня закрила єдиний працюючий на території Донецької області КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування, який знаходиться навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» і був відкритий лише 22 червня після тримісячної перерви в роботі через введення карантину. Причина закриття – нібито погіршення ситуації з пандемією коронавірусу на підконтрольній Україні території.

Про закриття КПВВ йдеться в «указі» ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна, опублікованому на його сайті.

Згідно з «документом» з 00:00 годин 28 червня 2020 року зупиняється дія двох пунктів «указу» Пушиліна №57 від 14 березня 2020 року «Про введення режиму підвищеної готовності»: п.8.2, який стосується виїзду громадян з «ДНР» на підконтрольну Україні територію через КПВВ «Оленівка» і п.8.3, який стосується в’їзду громадян в «ДНР» через КПВВ «Оленівка».

Як заявив так званий «депутат ДНР» Владислав Бердичівський в своєму Telegram-каналі, «кордон з Україною буде закритий до нормалізації ситуації з пандемією в Україні».

Він також додав, що КПВВ в «ДНР» будуть закриті поки Київ «виразно не відповість на пропозиції по протоколу перетину кордону».

Як повідомлялося, з 22 червня «ДНР» почала пропуск людей через своє КПВВ «Оленівка» на виїзд на підконтрольну Україні територію, а 25 червня – на в’їзд на окуповану територію.

22 червня за розпорядженням Командувача операції об’єднаних сил (ООС) у Донецькій області розпочав роботу КПВВ «Новотроїцьке», розташований напроти КПВВ «Оленівка» так званої «ДНР». Пропуск громадян здійснюється з 09:00 до 18:00.

Нагадаємо:

  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Всім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, роблять безконтактний температурний скринінг тіла і проводять опитування щодо контакту з хворими на COVID-19. Людей (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.