У Саках мешканка РФ намагалася розбити молотком кримськотатарський пам’ятний знак – активіст

Новини
Фото: Facebook Mansur Teyfuk

В окупованому Криму прибула з Росії мешканка Кемерово 29 червня намагалася цілеспрямовано розбити молотком кримськотатарський пам’ятний знак, встановлений на в’їзді в місто Саки. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров засудив акт вандалізму.

Про надзвичайну подію повідомив житель Сак, кримськотатарський активіст Мансур Тейфук на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні в місті Саки мешканка м. Кемерово вчинила акт вандалізму над пам’ятним каменем, який розташований при в’їзді в місто з боку Сімферополя, на якому зображений кримськотатарський символ (тамга) і написані рядки з Корану. Влізши на свій автомобіль, намагалася збити півмісяць молотком, після того як молоток зламався, дістала інший, що говорить про заздалегідь спланований акт. Все це супроводжувалося образами на адресу кримських татар і релігії», – написав Тейфук.

Він зазначив, що на місце події прибули співробітники російської поліції, які забороняли фото і відеофіксацію.

«Чекаємо адекватних дій з боку правоохоронних органів», – додав активіст

Він також опублікував фотографії росіянки, яка намагалася розбити пам’ятний знак.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров засудив акт вандалізму, вчинений в Саках. Він також попросив допомогти ідентифікувати громадянку РФ, яка його вчинила.

«Ми хочемо максимально дізнатися про цю жительку м. Кемерово, яка сьогодні в місті Саки, який знаходиться в тимчасово окупованому Криму, вчинила акт вандалізму над пам’ятним каменем, який розташований при в’їзді в місто … Чи зможете допомогти, будемо вдячні», – написав Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо:

  • 16 травня 2020 року в окупованому Криму в селі Владиславівка Нижньогірського району на кримськотатарському кладовищі були виявлені повалені надгробні камені. Надзвичайна подія сталася напередодні 18 травня – Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. Російські силовики не побажали розслідувати інцидент.