Представництво президента в АРК та Мінреінтеграції презентували «Орієнтири держполітики щодо окупованого Криму»

Новини

Постійне представництво президента України в АРК, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і Комітет Верховної Ради з прав людини, деокупації, та реінтеграції ТОТ оприлюднили спільний документ, який окреслює єдиний державний підхід до низки питань, що стосуються окупованого Криму.

Про це постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич і віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомили під час пресконференції, передає Центр журналістських розслідувань. 

Документ «Актуальні орієнтири державної політики у зв’язку з тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» окреслює єдиний державний підхід до використання термінології, а також позиції з найбільш резонансних питань – громадянства, захисту утримуваних осіб, статусу та захисту корінного народу – кримських татар, визначення незаконних органів окупаційної «влади», ставлення щодо водопостачання, підходів до політики санкцій тощо.

Документ буде розповсюджено серед представників законодавчої та виконавчої влади, а також у дипломатичних представництвах іноземних держав в Україні та у посольствах України за кордоном. 

Окремо готується аналогічний документ для представників медіа, повідомив Антон Кориневич. 

«Ми докладатимемо зусилля для того, щоб цей документ використовувався у щоденній роботі органів влади та формував «one voice» для посилення позицій України у питаннях деокупації», – сказав Кориневич. 

Документ «Актуальні орієнтири державної політики у зв’язку з тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» доступний за посиланням.

Про підготовку документу в березні 2020 року повідомила Дар’я Свиридова, перша заступниця постійного представника президента в АРК, під час зустрічі з пресою, зазначивши, що представники влади в Україні не володіють належними знаннями з кримської тематики.

Нагадаємо:

  • Представництво президента України в АРК у взаємодії з Міністерством з питань реінтеграції ТОТ, РНБО та МЗС працює над стратегією з деокупації та реінтеграції АР Крим та м. Севастополя, заявив 25 червня 2020 року постійний представник президента в АРК Антон Кориневич.
  • Головними пріоритетами діяльності представництва президента в АРК у 2020 році буде робота над законодавством і нормативно-правовими актами, які стосуються Криму, інформаційно-комунікаційна робота, а також підтримка кримчан та вимушених переселенців з півострова, повідомив 24 січня 2020 року постійний представник президента в АРК Антон Кориневич.