Снавер Сейтхалілєв призначений заступником очільника Мінреінтеграції з питань цифрової трансформації

Новини
Снавер Сейтхалілєв, заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ України Фото з сайту qha.com.ua

Кабінет міністрів призначив вихідця з Криму Снавера Сейтхалілєва заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. На посаді керівника цифрової трансформації (CDTO, Chief Digital Transformation Officer) він відповідатиме в міністерстві за цифровізацію.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

У міністерстві Сейтхалілєв впроваджуватиме е-послуги, оптимізуватиме інформаційні системи та державні реєстри, визначить, які процеси потребують цифровізації у першу чергу.

Крім того, новопризначений заступник міністра координуватиме співпрацю з проєктами інших державних органів влади та цифрових платформ.

Загалом CDTO працюють над розвитком інформаційних ресурсів, інформаційно-телекомунікаційних систем, електронних реєстрів та їх взаємодії. Також – над посиленням кібербезпеки та захисту інформації та впровадженням електронних адміністративних та публічних послуги, в тому числі спрощення адміністративних процедур.

«Є масштабні цілі, готовність та велике бажання робити гарні справи, решта – буде!», – написав після призначення на нову посаду Сейтхалілєв на своїй сторінці у Facebook.

До призначення у Мінреінтеграції Сейтхалілєв працював головним виконавчим директором (CEO, Chief Executive Officer) у компаніях Astem, Eurasia Engineering та інших. Займався благодійністю у Фонді Національного Добробуту Криму – благодійній організації, що допомагає у соціальному забезпеченні вихідцям кримськотатарського народу.

Крім того, Сейтхалілєв був помічником на громадських засадах народного депутата Рустема Умєрова (фракція «Голос»), який до обрання у Верховну Раду був керівником компанії Astem, яка здійснює інфраструктурні проекти в області високих технологій, телекомунікаційних мереж, агробізнесу, нерухомості.

Снавер Сейтхалілєв має диплом елітного Босфорського університету (Туреччина), де вивчав міжнародні відносини, та навчався бізнес-адмініструванню у Массачусетському технологічному університеті (США), де отримав ступінь магістра. Знає 7 мов – українську, кримськотатарську, англійську, російську, турецьку, арабську та німецьку.

  • 3 березня 2020 року Кабмін України ухвалив постанову №194, якою запровадив посаду CDTO у всіх міністерствах, обласних державних адміністраціях, а також у Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях.