355 осіб з початку липня не пустили окупанти в Крим з материкової України

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: IPC-Генічеськ

З 1 по 7 липня окупанти не пропустили 355 осіб в окупований Крим через адміністративний кордон з Херсонською областю.

Про це повідомив прес-секретар Херсонського загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

«Збільшилася кількість випадків, коли російська окупаційна влада повертає громадян без поважних причин, мотивуючи це тим, що у громадян немає достатньо підстав для проходження на тимчасово окуповану територію. З 1 по 7 липня окупанти повернули 355 громадян», – сказав він в ефірі Радіо Крим.Реаліі.

Шевцов повідомив, що в Держприкордонслужбі не спостерігають істотного напливу громадян на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю.

«Зараз адмінкордон за добу в середньому перетинає близько 400 осіб в обидва напрямки. Якщо говорити про статистику з початку місяця, то в загальному перетнули адмінкордон 3963 людини, з них на материкову частину України прослідувало 1734 людини, а заїхали на тимчасово окуповану територію Криму 2229 осіб», – сказав він.

Іван Шевцов, начальник пресслужби Херсонського прикордонного загону Фото: investigator.org.ua

На початку липня прикордонне управління ФСБ Росії по анексувати Криму повідомило, що зареєстрованих на півострові кримчан будуть штрафувати за спробу перейти адміністративний кордон по українським паспортом. Україна не визнає російські паспорти, видані в Криму, і в’їхати на материкову частину України по ним не можна.

  • Найчастіше з окупованого Криму видворяють громадян України, які не отримали на півострові російський паспорт, йдеться в матеріалі Кримської правозахисної групи за результатами моніторингу рішень «судів» у Криму за 2019 рік.