Командувач Об’єднаних сил назвав кількість російських солдатів і військової техніки в Криму

Новини
Фото: Минобороны РФ

Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв підтвердив, що в окупованому Криму знаходяться 32,5 тисячі солдатів російської армії, 200 бронемашин, 31 танк, 100 артилерійських систем, 34 вертольота, 63 літака, 684 одиниці військової техніки.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі 1+1.

«Я б хотів до цих даних додати, що саме сухопутне угруповання російських військових становить 11,5 тис. осіб. Йдеться про весь склад на території окупованого Криму. Туди входять і військово-морські російські сили, а також сили протиповітряної оборони. Сухопутні сили складаються з двох бригад і одного батальйону», – сказав Наєв.

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв Фото: Facebook Операція об’єднаних сил

За його словами, Україна посилила розвідку в кримському напрямку.

Незважаючи на відсутність власного патронного виробництва, українські військові досить забезпечені необхідним для ведення бойових дій на Донбасі кількістю боєприпасів.

«Що стосується патронів для стрілецької зброї, цих патронів нам вистачить на багато часу. Що стосується артилерійських боєприпасів, їх також вистачає, як до танків, так і до бойових машин піхоти», – запевнив Наєв.

  • РФ зосередила на кордоні з Україною майже 90 тисяч військовослужбовців, 1100 танків, 2500 бойових броньованих машин, 1600 артилерійських і ракетних систем, 340 бойових літаків та інше озброєння і техніку, розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.
  • Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що стратегічні командно-штабні навчання Збройних сил РФ «Кавказ-2020», активна фаза яких відбудеться в кінці вересня, підвищують загрозу відновлення Росією широкомасштабних бойових дій проти України.
  • Скібіцький також заявив, що Росія відпрацьовує план щодо застосування Збройних сил для створення сухопутного коридору в анексований Крим.
  • Командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа не виключає, що війська РФ спробують прорватися з окупованого Криму до Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал.