В зоні ООС окупанти б’ють з важкої артилерії, поранені шестеро українських бійців

Новини

На Донбасі російські окупанти б’ють по українським позиціям з важкої артилерії. За минулу добу в зоні Операції об’єднаних сил (ООС) були поранені п’ятеро українських військовослужбовців, ще один отримав бойову травму. Крім того, внаслідок артобстрілу був пошкоджений приватний будинок в місті Авдіївка Донецької області.

Про це повідомляє штаб ООС.

«За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів п’ять військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення, ще один воїн – бойове травмування. Усіх українських захисників доправлено до медичних закладів та надано необхідну допомогу лікарів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в штабі, 12 липня незаконні збройні формування РФ 16 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи 152-го та 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Для придушення вогневих засобів противника українські оборонці оперативно застосували штатне озброєння. За даними розвідки, минулої доби українські військовослужбовці знищили трьох окупантів та щонайменше вісім поранили.

Також, минулої доби збройні формування РФ зі сторони Спартака цинічно обстріляли житлові будинки в Авдіївці. Противник використав артилерійські системи калібру 122 мм та 120-ти мм міномети. Внаслідок обстрілу один боєприпас розірвався на городі домогосподарства та ударною хвилею пошкодив вікна приватного помешкання. Ще один боєприпас влучив в дах будинку та, на щастя, не розірвався, але це призвело до часткового пошкодження покрівлі будівлі. Жертв та поранених серед цивільного населення немає.

Нагадаємо:

  • 10 липня найманці російсько-окупаційних військ 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один український військовослужбовець загинув, ще троє українських воїнів зазнали поранень.