У МОЗ планують впровадити механізм укладення декларацій і можливість змінити лікаря в онлайн-режимі

Новини
Фото: УНН

У Міністерстві охорони здоров’я планують найближчим часом ввести механізм укладення декларацій онлайн і можливості зміни лікаря.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

«Такий функціонал зараз розробляється, ми спільно з колегами з Міністерства цифровий трансформації і партнерами обробляємо можливість, як це буде виглядати. Я впевнений, що це буде прорив, це поліпшить зручність для наших громадян, тому що крім можливості укладення декларації онлайн буде ще можливість змінити лікаря, це теж важливо, тому що не завжди нашими лікарями задоволені пацієнти, а лікарі пацієнтами. Я сподіваюся, що найближчим часом ми це запровадимо», – зазначив він.

Крім того, за його словами, МОЗ почало роботи зі зміни роботи «гарячої лінії».

«Ми починаємо зміні роботи нашої «гарячої лінії» Міністерства охорони здоров’я: ми додали операторів, зараз працює близько 10 операторів, які обробляють велику кількість дзвінків. З самого початку ця «гаряча лінія» була створена для того, щоб надавати нашим громадянам актуальну інформацію з приводу пандемії, що роботи в тому чи іншому випадку. В місяць це близько 70 тисяч звернень. Ми технічно оновили систему IP-телефонії для того, щоб ввести контроль за цими дзвінками», – додав Кучер.

Міністерство охорони здоров’я планує запустити пілотний проект електронних лікарняних з використанням інтерфейсу на сайті Пенсійного фонду.

  • Низка громадських організацій, експертів та активістів закликали президента Володимира Зеленського та очільника міністерства охорони здоров’я Максима Степанова не згортати реалізацію медичної реформи в Україні, другий етап якої розпочався 1 квітня, та вже має суттєві позитивні результати.