Захоплення заручників у Луцьку: терорист висунув свої вимоги

Новини
Фото: YouTube

Терорист, який захопив автобус із пасажирами в Луцьку, опублікував свої вимоги.

Він привітав усіх «з днем антисистеми», заявив, що «держава – це перший терорист», вимагає, аби глави судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і виклали  заяви про те, що саме вони – терористи в законі, йдеться в Твіттер-акаунті Максим Плохой.

«Правда з вуст 24-х врятує життя сотень», – написав він.

Також він заявив, що ще одна вибухівка прихована в іншому людному місці Луцька.

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко зазначив, що особу зловмисника встановлюють. Правоохоронці ведуть переговори із ним. Чоловік на контакт не йде, а його вимоги не містять ніякої конкретики.

«Зараз проводяться оперативні заходи, прибув спецназ, є співробітники поліції, які здатні виконати завдання щодо знешкодження злочинців», – додав очільник ГУНП.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 147 (Захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

  • У Луцьку невідомий захопив автобус з 20 заручниками. За даними поліції, крім зброї, у нього є вибухівка. Пізніше в інтернеті з’явилося відео можливого терориста: в YouTube є відео, автором якого є Максим Плохой. Озброєний чоловік на ролику говорить щось незрозуміле про «дні антисистеми».
  • Центр міста оточений, в області оголошено оперативний план поліції «Заручник» і СБУ – «Бумеранг». З загарбником ведуть переговори.
  • Президент Володимир Зеленський запевнив, що тримає під особистим контролем хід подій в Луцьку.