Як працюватимуть школи з 1 вересня

Новини

Згідно з новою постановою Кабінету міністрів по адаптивному карантину, школи в Україні будуть працювати з 1 вересня в умовах карантину з урахуванням поділу території на чотири рівні по епідемічної ситуації: зелений, жовтий, помаранчевий і червоний.

Про це повідомила заступник міністра освіти Любомира Мандзій в ефірі телеканалу «1+1».

«Якщо ваша територія потрапить в зелений, жовтий або помаранчевий рівень – ви можете бути впевнені, що Діти 1 вересня сядуть за шкільні парти. Тільки в червоному рівні є заборона відвідування установ освіти», – пояснила Любомира Мандзій.

Вона зазначила, що якщо в конкретній галузі є випадки захворювання, то окремі території в області будуть ставитися до іншого рівня.

З 1 вересня школи в умовах епідемії коронавируса працюватимуть так само, як працюють в умовах сезонних епідемій грипу і ГРВІ, заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, не можна зобов’язати учнів протягом шести уроків бути в масках.

«Ми готові йти на ризики, щоб забезпечити навчання дітей і управляти ситуацією шляхом адаптивного карантину», – підкреслив головний санлікар.

Він припустив, що частина предметів школярі вивчатимуть дистанційно, частина – безпосередньо в школі.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко Фото: moz.gov.ua

Нагадаємо:

  • Адаптивний карантин в Україні продовжений до 31 липня, але невідомо, як буде розвиватися епідемічна ситуація, тому школи можуть не відкритися 1 вересня.