У Криму знайшли мертвим трирічного сина політв’язня Сулейманова

Новини
Фото: Крымская солидарность

Тіло трирічного Муси Сулейманова – сина заарештованого громадянського журналіста Руслана Сулейманова – знайдено в зливний ямі поруч з будинком.

Про це повідомила журналістка Лілія Буджурова.

До будинку, де жив Муса, раніше приїхала машина, щоб викачати зливну яму.

«У будинку, де пропав хлопчик, щось відбувається. Туди приїхала машина, щоб викачати зливну яму. Почулися якісь крики, і відразу всіх попросили відійти. Місце обнесли сигнальною стрічкою», – відзначала Буджурова.

Інформацію про смерть дитини підтвердили окупанти. «Міністр надзвичайних ситуацій» Сергій Шахов повідомив про те, що пошукові роботи в селі Строганівка Сімферопольського району завершені.

«На жаль, виявлено тіло дитини 2017 року народження без ознак життя. Ведуться слідчі дії», – повідомив він.

Обставини смерті не повідомляються.

24 липня в селищі Строганівка Сімферопольського району окупованого Росією Криму пропав Муса. Пошуками хлопчика займалися співробітники російської поліції і МНС, а також звичайні люди. Сім’я не виключала версії про викрадення.

«Муса грав в пісочниці біля будинку. Неподалік також були діти. Район дуже тихий і без руху автомобілів. Без нагляду дорослих залишався десь 10-15 хвилин, адже його маму покликала хвора свекруха. Коли жінка вийшла, дитину вже не було. Кілька годин шукали самостійно, потім почали бити на сполох», – повідомляла заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

  • 27 березня 2019 року російські силовики провели масові обшуки в будинках кримських татар в окупованому Криму. У ФСБ РФ заявили, що затримали 20 учасників організації «Хізб ут-Тахрір», яку в Росії вважають терористичною. «Кримська солідарність» повідомила, що деяким кримським татарам під час обшуку підкинули заборонену літературу. Дев’ятьох затриманих, в тому числі Сулейманова, заарештували 27 березня, ще 11 – 28 березня.
  • У червні 2020 року Сулейманова помістили в стаціонар Кримської клінічної психіатричної лікарні в Сімферополі. Там у нього виявили порок серця.