На Донбасі за першу добу режиму припинення вогню окупанти тричі його порушили

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі російські окупанти за першу добу режиму всеосяжного припинення вогню в зоні Операції об’єднаних сил (ООС) тричі обстріляли українські позиції. Втрат серед українських бійців немає.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Впродовж минулої доби на ділянках відповідальності наших підрозділів було зафіксовано три факти порушення режиму припинення вогню», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у районі населеного пункту Водяне противник відкривав вогонь по позиціях українських воїнів з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а біля Південного здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат серед наших воїнів внаслідок ворожих обстрілів, немає», – додали у штабі.

Ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки. Поблизу українських позицій за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування трьома протипіхотними мінами ПОМ-2.

Від початку доби, станом на 7 годину ранку обстрілів в районі проведення операції Об’єднаних сил, не зафіксовано.

Як наголосили у штабі ООС, підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Нагадаємо:

  • З 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • 22 липня на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі (Україна, Росія, ОБСЄ) була досягнута домовленість про введення з 00:00 27 липня режиму повного і всеосяжного припинення вогню.